Το περιουσιολόγιο φυσικών προσώπων τίθεται σε εφαρμογή.

×

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /var/www/clients/client6/web35/web/includes/menu.inc).

Σύμφωνα με την απόφαση 2/43389/0004/26.6.2015  μια Ομάδα Εργασίας συγκροτείται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης (Γ.Γ.Π.Σ. και Δ.Υ.) του Υπουργείου Οικονομικών για να προσδιοριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα αποτυπωθούν και θα συγκετρωθούν τα στοιχεία αυτά που θα περιληφθούν στο περιουσιολόγιο φυσικών προσώπων, φορολογικών κατοίκων Ελλάδας.

Έργο της συγκεκριμένης ομάδης της οποίας η θητεία έχει οριστεί μέχρι τις 30.10.2015 είναι:

i) να μελετήσει και να ορίσει τον τρόπο συγκέντρωσης και αποτύπωσης των στοιχείων, τα οποία θα περιληφθούν στο περιουσιολόγιο φυσικών προσώπων, φορολογικών κατοίκων Ελλάδας, όπως και τον τρόπο και χρόνο υποβολής των οικονομικών στοιχείων για να δημιουργηθεί και να γίνει έλεγχος του περιουσιολογίου.

ii) να ορίσει το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θα έχουν ολοκληρωθεί οι διάφορες φάσεις του,

iii) να ορίσει τις προδιαγραφές για να γίνει η μηχανογραφική υλοποίησή του,

iv) να εισάγει νομοθετικές διατάξεις καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια ή διαδικασία που κρίνεται απαραίτητη.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, η Ομάδα Εργασίας μπορεί να ζητήσει και να πάρει στοιχεία από υπηρεσίες, φορείς, νομικά και φυσικά πρόσωπα όπως επίσης και να ζητήσει από αυτούς που θεωρεί ότι μπορούν να συνδράμουν στο έργο της  να πάρουν μέρος στις συνεδριάσεις της.