Στήριξη της Κομισιόν στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

×

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /var/www/clients/client6/web35/web/includes/menu.inc).

Σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο Πιέρ Μοσκοβισί υποστήριξε το σχέδιο της κυβέρνησης όσον αφορά το Περιουσιολόγιο, ένα έργο καίριας σημασίας που θα συμβάλλει στη βελτίωση ελέγχου της περιουσιακής κατάστασης αλλά θα δρα υποστηρικτικά παράλληλα με άλλα μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο αρμόδιος επίτροπος οικονομικών υποθέσεων έκανε λόγο για έλεγχο σε τραπεζικές συναλλαγές και ιδρύματα εντός και εκτός Ελλάδας που θα φέρουν στο φως τις καταθέσεις που δεν δηλώνονται και για μέτρα για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα που βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πρόθυμη να βοηθήσει.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε σε ανάλογα μέτρα που ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή σε άλλα κράτη μέλη και στην Οδηγία 2014/107/ΕΕ που είναι σε ισχύ από 1/1/2016 και αφορά στην υποχρεωτική αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών στον φορολογικό τομέα ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με τον τρόπο αυτό τονίζεται η υποχρέωση της Ελλάδος ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εναρμονίζεται με τις υπάρχουσες νομοθεσίες και να καθιερώσει αποτελεσματικά μέτρα με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής.