Οδηγίες προς ναυτιλωμένους για το Περιουσιολόγιο- τι ισχύει για συζύγους, ανήλικα και ενήλικα παιδιά

×

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /var/www/clients/client6/web35/web/includes/menu.inc).

Προκειμένου οι πολίτες να είναι καλύτερα ενημερωμένοι και να αποφύγουν τυχόν προβλήματα σχετικά με το Περιουσιολόγιο, Το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε κάποιες οδηγίες και διευκρινήσεις.

Πιο συγκεκριμένα

α) Αν η σύζυγος δεν είναι πιστοποιημένη χρήστης του TAXISnet, μπορεί να έχει πρόσβαση στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του συζύγου της, ενώ όταν πάρει τους δικούς της κωδικούς πρόσβασης, θα μπορεί να μπαίνει στην εφαρμογή μόνο με αυτούς. Σε περίπτωση διακοπής έγγαμης σχέσης ή διάστασης, έστω κι αν αυτή γίνει μόνο από τον ένα σύζυγο όπως αυτή καταχωρηθεί στο μητρώο του Taxis, δεν θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί τους κωδικούς πρόσβασης του πρώην ή εν διαστάσει συζύγου. Επιπλέον, δεν θα μπορεί να δοθεί πιστοποιητικό στη σύζυγο με τους κωδικούς του συζύγου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η πρόσβαση στην προσωποποιημένη της πληροφόρηση.

β) Όσον αφορά ανήλικα παιδιά,  η υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων θα γίνεται στο όνομα του παιδιού από τους γονείς, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς του παιδιού. Στην περίπτωση που αυτοί δεν υπάρχουν, ο υπόχρεος γονέας, με τους δικούς του κωδικούς κι αφού πρώτα κάνει δήλωση του Α.Φ.Μ. του ανήλικου παιδιού ως προστατευόμενο μέσω της δήλωση Φ.Ε.Φ.Π. 2014, θα έχει τη δυνατότητα να μπει στην εφαρμογή του Περιουσιολογίου για οποιαδήποτε ενέργεια.

γ) Αν τα ενήλικα προστατευόμενα τέκνα δεν έχουν προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης, θα πρέπει να γίνει πιστοποίησή τους ως χρήστες στο TAXISnet.

Λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω προϋποθέσεις, ο ενδιαφερόμενος πολίτης, θα μπορεί σε κάθε περίπτωση με να μπει στην εφαρμογή του Περιουσιολογίου και να κάνει επιλογή διαχείρισης όχι μόνο του δικού του προφίλ, αλλά και της συζύγου ή/και των ανήλικων παιδιών του, αν αυτοί δεν έχουν προσωπικούς κωδικούς TAXISnet.